Kontrollera personnummer eller organisationsnummer
 
Bookmarklet för snabb och enkel kontroll
 
Om personnummer och organisationsnummer
 
Var du kan göra en kreditupplysning
 

Snabb och enkel kontroll

För dig som är i behov av att göra många kontroller av person- eller organisationsnummer, har vi det perfekta verktyget. Tekniken bakom vårt verktyg kallas för bookmarklet och är ett speciellt bokmärke som du lägger till bland din webbläsares favoriter.

Du behöver således inte installera något på din dator utan bara lägga till nedanstående som bokmärke/favorit i din webbläsare. Det gör du enklast genom att nedan högerklicka på den länk som gäller för din webbläsare och den typ av förfrågan du önskar göra.

För att kunna fråga om både personnummer och organisationsnummer måste du lägga till en bookmarklet för personnummer och en bookmarklet för organisationsnummer.

 

Bookmarklet för kontroll av personnummer

Personnummer (Internet Explorer):
Kontrollera personnummer

Personnummer (Firefox):
Kontrollera personnummer

Personnummer (Apple Safari):
Kontrollera personnummer

 

Bookmarklet för kontroll av organisationsnummer

Organisationsnummer (Internet Explorer):
Kontrollera organisationsnummer

Organisationsnummer (Firefox):
Kontrollera organisationsnummer

Organisationsnummer (Apple Safari):
Kontrollera organisationsnummer

 

När du sedan har ett person- eller organisationsnummer som du vill kontrollera, kan du göra det på två sätt

1. Om person- eller organisationsnumret syns på en sida som du har i din webbläsare:
Markera person- eller organisationsnumret och klicka på det speciella bokmärket/favoriten som gäller för den typ av förfrågan som du önskar göra. Du blir då vidarebefordrad till oss där det angivna person- eller organisationsnumret kontrolleras automatiskt.

2. Om du har person- eller organisationsnumret i en annan applikation:
Markera person- eller organisationsnumret och kopiera det med hjälp av CTRL+C eller den knappkombination som gäller i det operativsystem som du använder dig av. I din webbläsare klickar du sedan på det speciella bokmärket/favoriten för den typ av förfrågan du önskar göra. Ett fönster öppnas där du klistrar in person- eller organisationsnumret med hjälp av CTRL+V eller den knappkombination som gäller i det operativsystem som du använder dig av. Klicka på OK och du blir vidarebefordrad till oss där det angivna person- eller organisationsnumret kontrolleras automatiskt.

Vid kontroll av personnummer får du även information om innehavarens kön och i förekommande fall även födelselän. Vid kontroll av organisationsnummer får du även information om bolagsform.

Se upp så att det inte följer med fler än ett mellanslag i början eller i slutet av person- eller organisationsnumret som du markerar, för då kommer inte verktyget att fungera.

Sugen på semlor?